Septembrie, 2019

03SepToată ziua22[Expoziție] Suita 2019 ׀ Pictori de azi la Balcic

suita2019.2

Detalii eveniment

Elite Art Gallery te invită să descoperi cea mai recentă ediție a proiectului „Pictori de azi la Balcic” cu titlul „Suita 2019”.   Expoziția este curatoriată de Felix Aftene și poate fi vizitată în perioada 3-22 septembrie.

În perioada 3-22 septembrie Elite Art Gallery în parteneriat cu Centrul Cultural ,,The Palace” din Bulgaria vă invită la expoziția ,,Suita 2019”. Evenimentul expozițional reprezintă rezultatul taberei de creație cu titlul ,,Pictori de azi la Balcic” desfășurate în perioada 22 – 29 mai în Bulgaria. Deschiderea oficială se va ține pe data de 12 septembrie, ora 18.30. Expoziția reunește lucrările artiștilor Felix Aftene, Zamfira Bîrzu, Gabriel Caloian, Radu Bogdan Carnariu, Gabriela Silvia Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Florentina Druțu, Daniela Grapă și Manuell Mănăstireanu. Grupul este reprezentat și coordonat de către artistul Felix Aftene.
,,Pictori de azi la Balcic” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate și promovate de Elite Art Gallery, sub egida Elite Art Club UNESCO. Cu o tradiție bogată, ediția din 2019 oferă iubitorilor de artă atmosfera culturală prolifică a Coastei de Argint tradusă prin intermediul picturii contemporane, în cheia a nouă viziuni artistice diferite. În termeni de sinteză, lucrările par desprinse de peisajul recognoscibil de Balcic aducând cu ele spiritul boem al locului, emoția unor fantasme nevăzute și o forță de inspirație inepuizabilă. De la zidurile încărcate de istorie ale vilei Suita până la compoziții ce reflectă unicitatea locului și însemnătatea artistică a demersului de recuperare a trecutului, fiecare pictură cinstește eternitatea emoției. Astfel, după 15 ani cu ediții consecvente ale proiectului, putem admite că Balcicul nu este despre peisaj ci despre stările induse prin forțe nebănuite ce se arată publicului doar printr-un limbaj artistic specific care transformă văzutul în nevăzut.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 3-22 septembrie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Ora

Septembrie 3 (Marți) - 22 (Duminică)

Locația

ELITE ART GALLERY

Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter

Organizator

Elite Art Galleryeliteartgalerie@eliteart.org Piata Natiunilor Unite, nr.3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, București

---