may, 2019

14may7:00 pm9:00 pm[Film] Marțea Filmelor la Replika

Event Details

Ora 19.00

Intrare liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 99’

SCURTMETRAJE

1. GOODBY PAPA / TSCHÜSS PAPA (2014), Germany, 27 ‘ – Regie: Hendrik Maximilian Schmitt

„Goodbye Papa” este o dramă sensibilă despre un băiat care încearcă să se obișnuiască cu moartea tatălui și cu perioada de jale care vine după.
Tânărul Benedict este foarte atașat de vechea armură medievală a tatălui și acesta este singurul lucru care îi aduce alinare. În încercarea de a fi cavaler, ajunge să se încaiere la școală cu un copil hărțuitor. Mama lui se vede nevoită să vândă armura încercând să îl ajute pe fiul ei să depășească situația. Așa că Benedict pornește într-o mare aventură de a recupera armura și în această călătorie află ce înseamnă să fii un cavaler adevărat, cu sau fără ea.

 

  1. THE JAR (2017), UK, 19 ’ – Regie: Carleton Rodgers

Jake își bune ambițiile băiețești de a fi astronaut într-o pușculiță. Dar acolo sunt cei care ar putea călca peste visurile lui. Va putea el să facă saltul uriaș?

 

  1. BERNARD THE GREAT / BERNARD LE GRAND (2013), Canada, 9 ’ – Regie: Marie-Hélène Viens & Philippe Lupien

Astăzi este ziua de naștere a lui Bernard, dar el nu se bucură. Într-o lume în care adulții sunt egoiști și neglijenți, părinții lui încearcă să îl țină departe de inocența copilăriei. Bernard nu vrea să crească dacă asta înseamnă să ajungă ca ei. El poartă mândru costumul „împotriva creșterii” ca să înfrunte lumea adulților. Astăzi este ziua lui Bernard, dar nu va împlini 10 ani sub nicio formă!

 

  1. FOX / ALEPOU (2016), Grecia, 29 ’ – Regie: Jacqueline Lentzou

Atena, Grecia. Un val de căldură. Stephanos face sport ascultând rap, în timp ce mama lui plănuiește o ieșire. După încă o ceartă, e lăsat acasă să aibă grijă de frații mai mici și de Lucy, cățelușa familiei. Lucy este bolnavă. Lene de vară printer cutii de pizza, flirturi de adolescenți și un telefon care sună în continuu. Ceea ce va schimba dramatic ziua, va fi moartea lui Lucy. Mai mult decât atât, alte schimbări vor apărea pentru 3 frați, după ce Stephanos va răspunde la telefon. Ultima zi fără griji din viața lor.

 

  1. THE CHICKEN (2014), Germany | Croatia, 15 ’ – Regie: Una Gunjak

Când împlinește 6 ani, Selma primește cadou un pui viu. Când își dă seama că pasărea va fi ucisă pentru hrană, decide să o salveze și să o elibereze, neștiind la ce va duce acțiunea ei. În timp ce încearcă să găsească puiul pierdut, mama Selmei devine ținta unui lunetist. Suntem în Sarajevo, în anul 1993.

Time

(Tuesday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Centrul de Teatru Educațional Replika

Strada Lânăriei 95 București

Organizer

Centrul de Teatru Educațional Replika Str. Lânăriei nr. 93-95, sector 4, Bucureşti

---