may, 2019

28may7:00 pm9:00 pm[Film] Marțea Filmelor la Replika

Event Details

Ora 19.00

Intrare liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 156’

SCURTMETRAJE

 

  1. LETTING GO(2016), Sweden, 5 ‘ – Director: Nathalie Álvarez Mesén

Sanna este forțată să aibă grijă de fratele ei mai mic atunci când mama ei este indisponibilă emoțional.

 

  1. 2. BORN IN BATTLE (2015), Switzerland, 20 ’ – Director: YangzomBrauen

Un băiat care se luptă cu trecutul lui de copil soldat evadează în lumea visurilor lui doar ca să fie prins într-un coșmar în care trebuie să ia o decizie de viață și de moarte.

 

  1. TRANZIT ZONE (2015), Switzerland, 32 ’ – Director: Fredrick Subei

„Trasit Zone” este o privire autentică înăuntrul vieții junglei din Calais, din perspective lui Teefa, un refugiat din Sudan. Visul lui este să ajungă într-o zi într-un camion care merge spre Marea Britanie în speranța unei vieți mai bune. Dar în ciuda simțului comunității remarcabil, condițiile din junglă sunt aspre. Teefa trebuie să petreacă o jumătate de an în tabără și este oboist să încerce să traverseze, mai cu seamă că sunt puțini cei care reușesc. După ce toate junglele sunt evacuate de poliție pentru a muta refugiații într-o tabără nouă, Teefa începe să pună la îndoială măreția Marii Britanii și să ia în considerare și alte opțiuni.

 

 

  1. BON VOYAGE (2016), Switzerland | Turkey, 23’ – Director: Marc Raymond Wilkins

Jonas și Silvia se bucură de o minunată vacanță prin MareaMediterană. Dar în timp ce navighează prin noapte, departe de uscat, descoperă o barcă de refugiați aproape scufundată. Sunt șocați, dar prea speriați pentru a ajuta. Cheamă garda de pe coastă, dar pierd barca în întuneric. Dimineața devreme se trezesc plutind în mijlocul unui ocean de cadavre. Barca refugiaților se scufundase. Jonas și Silvia reușesc să scoată câțiva supraviețuitori din apa rece: sirieni. Această salvare marchează începutul unui conflict dramatic între speranțele și visele refugiaților și fricile și idealurile „marinarilor de vacanță”.

 

  1. BATTALION TO MY BEAT (2016), USA | Algeria | Western Sahara, 14 ’ – Director: EimiImanishi

Visând la o viață dincolo de lagărele de refugiați din Sahara Occidentală din Algeria, Mariam fuge pentru a se înrola în armată în mijlocul deșertului, visându-se în mod naiv o Ioana D’Arc care va elibera țara de sub ocupație.

 

  1. THE RESENTFUL ONES / LOS RESENTIDOS (2014), Chile, 18 ’- Director: Pablo Alvarez

Drama zilnică a trei adolescenți din Lo Prado, Santiago, Chile. Abandonul, plictiseala și limitările sociale și economice încep să nască un resentiment profund în fiecare dintre ei.

 

  1. EMILY MUST WAIT (2016), Germania, 12 ’ – Director: Christian Wittmoser

Când Europa se transform în haos, Emily trebuie să reziste în apartamentul ei, în speranța de a se reîntâlni cu iubitul ei. Promisiunea de a aștepta devine treptat foarte dificil de păstrat, pe măsură ce disperarea crește și speranța scade.

 

  1. BOAT PEOPLE (2016), Germany, 28’ – Director: Paul Meschùh

În călătoria din Somalia spre Europa, naufragiatul Moussa este luat de un cuplu bogat pe catamaranul lor luxos. Tânărul atletic este singurul supraviețuitor al dezastrului din Marea Mediterană și îi roagă pe Hannes și Gerlinde să-l escamoteze dincolo de graniță. Punând la îndoială intențiile lui Moussa, deținătorii yachtului sunt împărțiți între lipsă de încredere, frică și îndemnul interior de a ajuta o altă ființă umană. O dramă politică a două lumi separate care se ciocnesc într-o comunitate globală.

Time

(Tuesday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Centrul de Teatru Educațional Replika

Strada Lânăriei 95 București

Organizer

Centrul de Teatru Educațional Replika Str. Lânăriei nr. 93-95, sector 4, Bucureşti

---