Septembrie, 2019

17SepToată ziua17Oct[VERNISAJ] Bartis Attila: Pe Insule, la MNAR

BARTIS FB Performance cover

Detalii eveniment

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României organizează în parteneriat a doua expoziţie de fotografie contemporană maghiară. În primăvara anului trecut am avut ocazia să oferim publicului iubitor de fotografie de artă lucrările unui artist fotograf documentarist de talie mondială, KORNISS Péter, iar anul acesta, în perioada 17 septembrie – 17 octombrie, vizitatorii pot savura în Rotonda Auditoriumului de la Muzeul Naţional de Artă al României, fotografii realizate de BARTIS Attila, cu titlul Pe insule.

Cu toate că Bartis Attila a devenit cunoscut în ipostaza de scriitor, în ultimii trei decenii dedicându-se cu predilecţie scrisului, activitatea sa fotografică a început înainte de cariera sa literă. A studiat fotografia şi a atras atenţia criticilor încă din anii nouăzeci cu fotografiile sale de portret.

Expoziţia intitulată Pe insule, care cuprinde lucrări de artă fotografică realizate de Bartis Attila, va fi vernisată maţi, 17 septembrie 2019, la ora 19.00, în Rotonda Auditoriumului Muzeului Naţional de Artă al României, de Brendus Réka, director în cadrul Oficiului Primului Ministru al Ungariei, precum şi de istoricul de artă Petrányi Zsolt, curatorul expoziţiei.

La expoziţie va fi prezent artistul fotograf Bartis Attila.

Menționăm ca accesul este liber publicului la vernisajul expoziției. Pe restul perioadei expoziției, accesul se poate face achiziționând biletul normal de acces în muzeu.

Ora

Septembrie 17 (Marți) - Octombrie 17 (Joi)

Locația

Muzeul Național de Artă al României

Calea Victoriei 49-53, București 010063

Organizator

Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucureşticcu@ccu.ro Str. Gina Patrichi (fosta Orlando), nr. 8, 010449 Bucuresti, Romania

---