Cu siguranță Delta Dunării nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cea mai mare zonă umedă din Europa și cel mai important loc din România din punct de vedere al biodiversității.

Vă invităm în acest nou episod al serialului Descoperă România Sălbatică să străbateți Pădurea Letea în căutare de orhidee, să încercați o tură de caiac, să descoperiți fotografia subacvatică sau să stați la pândă pentru a întâlni specii de păsări inedite.

Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache au lucrat pentru acest serial mai bine de doi ani. Descoperă România Sălbatică își propune să te poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să îți arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață.

Serialul vine ca o completare la proiectul România Sălbatică, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature). În cadrul acestui proiect au fost vizitate și fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile naționale și naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispoziția parcurilor și a ONG-urilor de mediu pentru o mai bună promovare a zonelor naturale de la noi din țară. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în România.

Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect.

Cei doi au început să pună bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită.

Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Până în prezent este filmat un prim sezon, iar zonele prezentate sunt Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș.

Mestecănișul de la Reci – episodul I – http://ntdfilm.ro/mestecanisuldelareci
Delta Dunării – episodul II – http://ntdfilm.ro/deltadunarii
Valea Ialomiței – episodul III – http://ntdfilm.ro/valeaialomitei/
Padiș – Apuseni – episodul IV – http://ntdfilm.ro/padisapuseni/
Masivul Ciucaș – episodul V – http://ntdfilm.ro/masivulciucas/
Making of episoadele I-V – http://ntdfilm.ro/makingof1-5/