S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a IX-a ediție a Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent!

Perioada de înscriere  pentru această ediție este 6 iunie – 21 iulie 2019 când organizațiile independente de teatru, dans și performance din toată țara sunt invitate să se înscrie la Bucharest Fringe – unul din cele mai longevive festivaluri de teatru independent din România.

Ajuns la Ediția cu numărul IX, festivalul se va desfășura în perioada 11 – 20 octombrie 2019 în mai multe spații din București, prezentând publicului o selecție dintre cele mai bune producții ale teatrului independent din România din ultimul an.

Perioada de înscrieri în cadrul Festivalului Bucharest Fringe este 6 iunie – 21 iulie 2019. Juriul de specialitate va selecta spectacolele pentru cele patru secțiuni ale Festivalului: Story, Unconventional, Serile Teatrului Studenţesc şi One Drama.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente de teatru și dans, performance-uri sau spectacole experimentale care au avut premiera în perioada 22 iulie 2018 – 21 iulie 2019.

Pentru Bucharest Fringe spectacole independente sunt producțiile care nu sunt realizate direct de către teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb, sunt acceptate colaborări între instituțiile independente și cele de stat.

Bucharest Fringe încurajează inovaţia, originalitatea, curajul artistic şi debutul artistic – valori care se regăsesc în criteriile principale de selecţie ale Festivalului.

Organizațiile și trupele de teatru independent din România pot lua parte la acest Festival completând fișa de înscriere ce poate fi descărcată de pe site-ul organizației.