PumpkinFest, primul festival dedicat dovlecilor personalizați, se întâmplă în București între 24-27 Octombrie 2019, în Parcul Herăstrau, intrarea Charles de Gaulle. Vor fi personalizați 30.000 de dovleci și se va realiza cel mai mare zid comun iluminat cu dovleci din Europa.

Duminică, 27 octombrie, toată lumea, de la mic la mare și la animale de companie, este invitată să vină la festival costumată de Halloween astfel încât la orele 17:00 să poată fi realizată cea mai mare și colorată paradă de costume din această toamnă, sub lumina caldă a dovlecilor luminați.

Peste 40 de designeri prezenți la târgul din cardul PumpkinFest

Decorațiuni din lemn, bijuterii din cupru, argint sau rășină, jucării realizate manual și haine pictate de artiști talentați, toate vor fi prezentate în cadrul târgului de designeri din cardul festivalului. Peste 40 de designeri și artiști hand made și-au anunțat participarea la festivalul ce va avea loc între 24 și 27 octombrie. Produsele vor fi dedicate tuturor categoriilor de participanți, de la copii, la tineri, femei sau bărbați pasionați de obiecte făurite manual cu atenție și grijă pentru artă și frumos.

Intrarea gratuită la primul mare festival de Halloween

Festivalul se deschide zilnic la orele 10:00. Intrarea la PumpkinFest este gratuită pentru toți participanții, organizatorii dorindu-și să invite cât mai mulți oameni să se bucure de atmosfera uimitoare pe care o va crea zidul de dovleci personalizați. Cei care doresc să contribuie la construirea zidului și la personalizarea dovlecilor, pot să-și achiziționeze un kit special care conține un bostan, mănuși, unealtă de cioplit și lumânare. Kit-ul costă 30 de RON și poate fi rezervat în prealabil pe site-ul wishfest.ro.

Pe vremuri, în noaptea de 31 octombrie, când are loc Halloween-ul, dovlecii sau napii erau scobiți și iluminați și puși la vedere pentru a alunga spiritele rele. Între timp, personalizarea dovlecilor a devenit un exercițiu de dezvoltare a creativității, copiii întrecându-se în culori și forme deosebite.

Cei care doresc să-și antreneze creativitatea, să se bucure de atmosfera de neuitat oferită de zidul de dovleci iluminați sau pur și simplu să sărbătorească toamna cu toate culorile și gusturile ei deosebite, sunt așteptați în toate cele patru zile în Parcul Regele Mihai I.

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe Wishfest.ro sau pe pagina de Facebook.