Educația copiilor e un lucru gingaș… Când duce la rezultate, ea n-a fost decât luptă și grijă; când nu reușește, durerea nu mai cunoaște margini.” – Democritus

 

Un copil are nevoie de sprijin, de educație adică de îndrumarea unui adult.

 

Când eram mică, străzile erau inundate cu jocuri, țipete și zâmbete care emanau energie pozitivă (îmi aduc aminte de: frunza, flori, fete și băieți, trotoare colorate, cu șotroane și palate). Azi, parcă doar în parcuri, în weekend, regăsesc atmosfera de atunci, căci în mare parte jocurile copilăriei s-au mutat pe tablete, telefoane, laptopuri sau alte dispozitive. Toate acestea fac parte din evoluție, și trebuie să vezi oportunitățile, sau cel puțin asta mi-a sugerat o prietenă / mămică.

Scurtă întâmplare: zilele trecute am fost în vizită la prietena mai sus menționată – băiețelul ei de 4 anișori, pe nume Radu, este un mare fan al tabletelor / telefoanelor – fapt pentru care e cel mai cuminte copil atunci când prinde un ”gaget”. Am încercat să îi distrag atenția de la tabletă cu o mașinuță de jucărie, fără succes, în nenumărate rânduri. Când m-am apropiat de el să văd ce este atât de interesant, s-a uitat la mine și mi-a zis: ”a is for alligator as t is for tiger and z for …” (accentul, din păcate, nu pot să îl descriu în cuvinte, dar era în proporție de 80% bun). M-a blocat pentru câteva secunde, până am realizat că mă invită să mă joc cu el, însă un joc ales de el.

Mi-a plăcut cum pasiunea lui a fost direcționată spre educație, în special pentru faptul că există foarte multe resurse utile pe internet – inclusiv gratuite.

 

În continuare, îți povestesc despre câteva site-uri ce îți oferă materiale gratuite în limba engleză, pentru copii.

 

Engleză pentru copii  vine în sprijinul părinților și al profesorilor, oferind materiale educaţionale în limba engleză pentru copii (cărți de colorat, jocuri, filmulețe). Platforma este ușor de folosit, însă recunosc, nu este foarte atractivă.

FunEnglishGames.com – platformă ce oferă multe jocuri și teste speciale pentru copii, în limba engleză. Site-ul, din păcate, nu oferă posibilitatea traducerii în limba română a conținutului.

Childsplay – colecție de jocuri pentru copii, cu ajutorul căreia aceștia pot învăța limba engleză ( literele alfabetului, vocabularul, gramatica etc).  Programul este gratuit și poate fi descărcat de pe platforma online: www.schoolsplay.sourceforge.net.

GCompris.net – platformă educaţională ce oferă jocuri de creativitate şi educative în limba engleză pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani. Aici vei găsi cursuri în limba engleză din domenii precum: geografie, algebră, ştiinţele naturii şi pictură pentru copii.

Kiddie Records Weekly (preferatul meu) este o arhivă vastă cu povești de epocă şi o gură proaspătă de divertisment pentru copii, dar şi pentru adulţii nostalgici. Platforma oferă acces la poveşti nemuritoare precum “Puss in Boots”, “Christmas Story”, “Rapunzel” sau “Snow White and the Seven Dwarfs”, toate în limba engleză.

Acestea sunt câteva exemple. Dacă mai cunoști site-uri sau resurse gratuite ce furnizează materiale în limba engleză pentru copii, ne puteți lăsa mai multe detalii într-un comentariu.