Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a anunțat detaliile celei de-a IXa ediții a RowMania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, ce se va desfașura la Tulcea, în perioada 30 august – 1 septembrie.

În ultima zi de Festival, pe 1 septembrie, organizăm Conferința Națională „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030” în contextul unui proiect de conștientizare privind rolul râurilor în consolidarea comunităților durabile din România, derulat împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, care coordonează Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030. La conferință va participa dl. Laszlo Borbely (coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă) și sunt anunțați dna viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu (ministrul mediului) și dl Ioan Deneș (ministrul apelor și pădurilor).

Conferința va analiza modalități de democratizare a accesului cetățenilor la natură (la apele din interiorul localităților) și soluții de valorificare superioară a potențialului hidrografic. Vor fi prezentate câteva acțiuni derulate în preajma apelor curgătoare, inițiative locale care au crescut valoarea apelor (reamenajări, mici proiecte de infrastructură, organizare de evenimente, programe educaționale, consultări, ecologizări), care pot constitui un „catalog de idei”, care să poată fi preluate / replicate. Se vor identifica soluții de sensibilizare a publicului, pentru că un râu curat, îngrijit și iubit de locuitori aduce bunăstare întregii comunități.

După Festival, luni, 2 septembrie, va avea loc plecarea spre Sfântu Gheorghe a convoiului de caiace TID – Tour International Danubien, în ultima etapă a maratonului de vâslit pe Dunăre.

Detalii despre Rowmania FEST găsiți aici: http://www.rowmania.ro/festival/.

Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea și Consiliului Județean Tulcea şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației: Vimetco AlumBosch RomâniaRaiffeisen BankAqua CarpaticaDomeniile SâmbureştiSolarisGreen VillageGreen DolphinTUI TravelCenterDC CommunicationWWF Programul Dunăre-Carpați-RomâniaAsociația Eco Delta Dunării (Asociația Operatorilor de Turism din Tulcea), Direcția Județeană de Sport și Tineret TulceaAsociația Club Sportiv Aqua Vita Delta TulceaClubul Sportiv Municipal „Danubiu” TulceaInspectoratul de Jandarmi Județean TulceaPoliția Municipiului TulceaPoliția Locală TulceaCăpitănia Portului TulceaInspectoratul pentru Situații de Urgență ,,DELTA”, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, ICEM TulceaAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD)Tour International Danubien (TID).