Uleiul alimentar uzat aruncat la chiuvetă este nociv pentru mediu, ducând la corodarea și înfundarea țevilor de canalizare, precum şi la poluarea apei și a solului.

Uleiul alimentar uzat este o resursă regenerabilă. Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se produc 0.90-0.95 litri de biodiesel, iar din produsele secundare rezultate în urma producerii biodieselului se produc săpun și decofrant (un material folosit în turnarea cofrajelor din construcții).

Dacă 10% din populaţia orașului colectează 2 litri de ulei alimentar uzat într-un an de zile se evită deversarea în natură (apă, sol) și respectiv poluarea acesteia cu 134 de tone de ulei alimentar uzat.

Uleiosul colectează acest ulei alimentar uzat folosind o bicicletă utilitară, promovând în acest fel un mijloc de deplasare verde. Serviciul de colectare este unul gratuit și se realizează  pe raza celor 6 sectoare ale municipiului București.

Protejează mediul înconjurător colectând uleiul folosit într-un recipient de sticlă, plastic sau metal. Când ai adunat o cantitate de minim 2 litri completează formularul disponibil pe site-ul Uleiosul.

 

Fii voluntar pe sectorul tău, Uleiosul are nevoie de tine!

 

Uleiosul este super-eroul care bate Bucureștiul în lung și in lat pe cargo bicicletă, colectând uleiul alimentar uzat. Ca orice super-erou, Uleiosul are și el nevoie de un sidekick (sau mai mulți)

TU ai putea fi următorul super-erou pe cargo bicicletă!

Cătăm voluntari eco-friendly, care știu să meargă pe bicicletă și vor să ofere comunității câteva ore din timpul lor, ajutând-ul pe Uleiosul la colectarea uleiului alimentar uzat.

Devenind parte din echipa noastră vei căpăta experiență într-un proiect verde, vei da o mână (pedală) de ajutor la salvarea Terrei, vei avea o condiție fizică de invidiat și iți vei face prieteni noi și interesanți. Bonus, vei primi și o diplomă de voluntar să o adaugi la experiența ta de viață și la CV

Dacă ești interesat de acest post de ajutor de super erou, te rugăm să ne scrii câteva cuvinte despre tine și motivația ta la uleiosul@gmail.com